Amon vzw – Zwalm – ‘Equicoaching binnen de integrale jeugdhulp’

Amon vzw heeft verschillende afdelingen binnen de sector Bijzondere Jeugdzorg: drie begeleidingstehuizen, een thuisbegeleidingsdienst, dagcentrum en een Onthaal, Oriëntatie en Observatiecentrum. Amon biedt jongeren en gezinnen een intensieve aanklampende hulpverlening  in moeilijke situaties. Met het project ‘Equicoaching’ ontwikkelden ze een ervaringsgerichte methodiek om mensen te begeleiden. Het contact met en de oefeningen naast het paard, in combinatie met gerichte gesprekstechnieken, maakt Equicoaching tot een krachtige methodiek om te komen tot verandering.

Het project kon tien jaar geleden van start gaan dankzij steun van het Fonds Lode Verbeeck en de Provincie. Sindsdien werden meer dan 100 jongeren en gezinnen begeleid binnen het Netwerk Oudenaarde -Aalst. Dankzij de Prijs 2016 kunnen ook andere actoren uit de integrale jeugdhulp beroep doen op deze methodiek.

Amon vzw, Geert Petit, tel. 055/ 49 74 03, geert.petit@amonvzw.be, www.amonvzw.be