Caballo vzw- Gent- ‘Studie over de invloed van hippotherapie op de motoriek, meer specifiek het evenwicht’

Het team van Caballo vzw organiseert hippotherapiesessies en kampen voor kinderen met bepaalde ontwikkelingsproblemen. Door een multidisciplinaire aanpak leren ze deze kinderen, met behulp van het paard, hun gedrag te controleren, hun zelfvertrouwen te verbeteren en het respect voor anderen en voor zichzelf te vergroten. Dit jaar organiseert Caballo, in samenwerking met Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen Universiteit Antwerpen, een studie over de invloed van hippotherapie op het evenwicht van kinderen met ontwikkelingsstoornissen. Er bestaan weinig onderzoeksresultaten hierover, en voor Caballo is het een opvolger van hun vorige studie waarin ze onderzoek deden naar de effectiviteit op het welbevinden bij kinderen met vergelijkbare ontwikkelingsstoornissen.

Caballo vzw, Sophie De Lodder, tel. 0489 44 80 86, caballovzw@gmail.com, www.caballovzw.be