De Winning- vzw Groenwerk- Lummen- De hippopiramide (paard, mens en ecologie)

Vanuit een geïntegreerde visie op tewerkstelling en opleiding richt De Winning zich tot volwassenen uit kansengroepen die moeilijk aansluiting vinden met de arbeidsmarkt. Met dit project worden activiteiten opgezet met trekpaarden om de sociale vaardigheden en integratie van de doelgroepmedewerkers te bevorderen en om hen in een aangename werksfeer te kunnen begeleiden. Werken met trekpaarden is een therapeutische methode, het omgaan met de paarden is een heel tastbaar gebeuren. Het is een activiteit die veel structuur biedt, het geeft rust (zowel lichamelijk als psychisch), de hele sensormotoriek wordt op subtiele wijze gestimuleerd en draagt daarmee bij tot de ontwikkeling. De activiteiten gebeuren zowel door hippotherapie in een afgebakende piste als in combinatie met het werken met de paarden in het bos en op het land.

 De Winning- vzw Groenwerk, Dhr Kristof Odeur, tel. + 32- 089- 36 49 82  kristof.odeur@dewinning.be, www.dewinning.be