Dominiek Savio Instituut- Gits – Basale stimulatie via hippotherapie bij kinderen met een ernstige meervoudige beperking

De SIO klas is nieuw binnen het MPI Dominiek Savio. SIO staat voor Stimulerend Interactief Onderwijs en probeert kinderen met een ernstig meervoudige handicap een aangepast geïntegreerd onderwijsaanbod te bieden om tegemoet te komen aan hun specifieke vragen en om de kwaliteit van leven te optimaliseren. Ontwikkelingsmogelijkheden worden onderzocht binnen de domeinen sensomotoriek, basale stimulatie en communicatie. Vanuit een interdisciplinaire samenwerking kwam het MPI tot het besluit dat hippotherapie, naast het gewone aanbod van therapie, voor deze doelgroep een meerwaarde is. Het fysieke welbevinden staat hierbij centraal. Op een geschikt paard kunnen de kinderen, mede door een aangepast zadeldek en de begeleidende therapeut (al dan niet in duozit), bewegingsspelletjes doen gebaseerd op natuurlijke bewegingen.

Dominiek Savio Instituut, Mevr. Karin Van Herck, tel. 0473/539 458, e-mail: Karin.vanherck@dominiek-savio.be, www.dominiek-savio.be