Huize Godtschalk vzw- Heuvelland – Equisense Kids Corner: een eigen hoekje in de manege voor de verzorging van verwaarloosde pony’s en paarden

Het project is een samenwerkingsverband tussen de voorziening voor bijzondere jeugdbijstand Huize Godtschalck/’Het Huis’ en ‘Equisense’ een vzw die hippotherapie aanbiedt. Met het creëren van een eigen hoekje met stalling op een manege voor verwaarloosde

pony’s willen ze de samenwerking versterken en verdiepen. De jongeren van de voorziening kampen heel vaak met hechtingstoornissen en faalangst. De band met een paard of pony helpt hen om angsten en twijfels te overwinnen. Deze succeservaring is voor hen erg waardevol. Binnen de creatief therapeutische werking van de voorziening krijgt de verbinding paard-jongeren hierdoor een nieuwe, emotionele dimensie.

 

Huize Godtschalck, Dhr. Peter Lefevere, tel. 057/44 42 50, peter.lefevere@huizegodtschalck.be , www.huizegodtschalck.be