Jeugdwerk Don Bosco – Observatie en Behandelingscentrum De Waai-  Eeklo – ‘Samen de piste in!’

 Observatie en Behandelingscentrum De Waai staat in voor de residentiële behandeling van minderjarigen met een gedrags- en/of emotionele stoornis.

Met dit project wensen ze het bestaande aanbod orthopedagogisch paardrijden uit te breiden en hierbij vooral het accent te  leggen op het gezin. De gezinsbegeleiders orthopedagogisch paardrijden werken intensief samen met het gezin en de paarden om zo de onderlinge relaties binnen het gezin te verbeteren. Voor elk gezin wordt een aparte doelstelling opgesteld. Het werken met paarden creëert een spontane en ongedwongen sfeer wat een toegangspoort kan tot zijn tot diepere gesprekken.

Jeugdwerk Don Bosco – OCB De Waai, Nele Lekens, tel. 09-377 46 15   nelelekens@obcdewaai.be, www.obcdewaai.be