Monnikenheide Emmaüs vzw- Zoersel- ‘Multifunctioneel duozadel’

Monnikenheide biedt een gedifferentieerde dienstverlening aan personen met een verstandelijke beperking en hun familie. De verschillende ondersteuningsvormen binnen de voorziening zijn de woonondersteuning, de dagbesteding, de tijdelijke opvang in het kortverblijf en de dagopvang. Een van de ateliers van de dagbesteding is hippotherapie.  Sommige cliënten hebben een zodanige ondersteuning nodig dat Monnikenheide hen het paardrijden helaas niet kan aanbieden omdat ze niet over het nodige materiaal beschikken.

Bestaande duozadels voldoen niet aan de noden van de cliënten omdat ze niet moduleerbaar zijn. Daarom wil Monnikenheide een volledig aanpasbaar boomloos duozadel ontwikkelen.  Eens ze het systeem op punt hebben gesteld, willen ze hun ervaringen en kennis delen met andere voorzieningen en maneges die hippotherapie aanbieden.

Monnikenheide, Patrick Verheyen, tel. 03 311 77 67, info@monnikenheide.be, www.monnikenheide.be