Vereniging Ons Tehuis (VOT) ism Equisense vzw-  Ieper – ‘Leven in een Yurt, geborgen in de kudde’

 De Vereniging Ons Tehuis (VOT) is een instelling binnen de Bijzondere Jeugdzorg. Ze begeleiden minderjarigen, jongvolwassenen en hun gezinnen die in een problematische leefsituatie verkeren. De VOT werkt sinds 2012 samen met de vzw Equisense. Equisense organiseert therapeutische sessies voor de kinderen en jongeren van de VOT. Voor het inleiden en afronden van de sessies is er tot op heden geen aparte ruimte beschikbaar. Met de hulp van het Fonds wordt een Yurt ingericht, een van oorsprong Mongolische tent. De naam “Yurt” staat voor “thuis”. VOT en Equisense zullen de Yurt bouwen tussen de paarden en zullen ze zowel als discrete gespreksruimte als als slaapplaats voor time-outs van meerdere dagen gebruiken.

Vereniging Ons Tehuis, Herwig Vanroose, tel. 057 22 62 82, vot@vot.jeugdhulp.be, www.votjeugdhulp.be