VZW AZ Nikolaas Kinder en Jeugdpsychiatrie- Sint-Niklaas  ‘Uitbreiding hippotherapieproject in Kinder en Jeugdpsychiatrie binnen een contextuele visie’

In de Kinder- en Jeugdpsychiatrie van AZ Nikolaas loopt sinds enige tijd een project rond hippotherapie. Met de middelen van het Fonds wil de dienst de activiteiten verder uitbreiden en alle opgenomen jongeren (200 op jaarbasis) kennis laten maken met hippotherapie. Ervaring leert dat de jongeren met deze therapie de mogelijkheid krijgen om te experimenteren en hun kwaliteiten te ontdekken. De paarden zijn daarvoor prachtige hulpverleners  Bedoeling is om deze vorm van therapie meer contextueel aan te bieden: ook het gezin worden mee betrokken, wat de therapie alleen maar ten goede kan komen.

VZW AZ Nikolaas Kinder en Jeugdpsychiatrie, Kristof de Clercq, tel. 03-760 89 58, kjp@aznikolaas.be, www.aznikolaas.be