Vzw Stijn – Dienstencentrum St-Oda – Overpelt- ‘Omkadering Hippo-droom’

Dienstencentrum St-Oda in Overpelt biedt hun gebruikers, personen met een verstandelijke en/ of meervoudige beperking, al verschillende jaren hippotherapie aan. Met dit vernieuwende project ‘Hippo-droom’ wil St-Oda een alternatief bieden voor het klassieke huifbedrijden. Het paard loopt op een loopband (wat paarden van nature uit kunnen). Over het paard wordt een zeil gespannen waarop, met behulp van een tillift, de zorggebruiker kan worden gelegd. Het systeem biedt voor de gebruiker en voor het paard voordelen: het is veiliger, comfortabeler en de begeleiding is beter. Op deze manier kunnen ook de zwakste zorggebruikers genieten van hippotherapie. Het Fonds biedt onder andere ondersteuning voor de aankoop van de nodige materialen zoals kussens, zeil en veiligheidsmateriaal.

Dienstencentrum St-Oda, Inez Dams, tel. 011/64 28 60, beweging@oda.stijn.be, www.stijn.be