Zorgcentrum Maria Ter Engelen- Houthulst-Klerken- ‘Belevingspad te paard’

Bij de doelgroep van het zorgcentrum, mensen met een ernstige tot diepe mentale beperking, wordt het paard gebruikt als stimulans om tot een zinvolle beweging- en ontspanningsactiviteit te komen. De sessies vinden plaats in een binnen- en buitenpiste, gelegen naast een natuurlijke site. Opmerkelijk is dat de aandacht van de bewoner tijdens het buiten rijden vaak naar de ruimere omgeving wordt getrokken. Daarom wil het centrum een stuk onbewerkte grond integreren binnen de accommodatie. Het project omvat het aanleggen van een wandelpad om samen op stap te kunnen gaan met de cliënt te paard in een belevingsverhaal waarbij alle zintuigen gestimuleerd worden. Met natuurlijke materialen en elementen zoals voelborden wordt een uitnodigende sfeer gecreëerd in een rustige omgeving.

 Zorgcentrum Maria Ter Engelen, Dirk Vanlerberghe, tel. 051550839 mte@mariaterengelen.be, www.maria-ter-engelen.be